Feng shui savjeti za ugodan dom bez stresa i negativne energije

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Savjeti za ugodan dom po feng shui principima

Osim klasičnog čišćenja, puno je toga potrebno da bi dom imao dobru energiju i da bi se u njemu osjećali ugodno, sigurno i opušteno. Ovi savjeti pomoći će vam stvoriti i održavati dom bez stresa koji nam je svima potreban u ovim vremenima.

Napravite “generalku”

Želite li stvoriti dom bez stresa po feng shui principima morat ćete se prije toga “baciti” na veliko čišćenje. To je zaista prvi korak bez kojeg će svi ostali biti bez efekta. Potrebno je izbaciti višak stvari, opreme, uređaja, odjeće, svega što ne koristite, Poklonite, prodajte, bacite, no nemojte gomilati stvari koje vam ne služe i ne donose radost. Tek kada je dom čist od stvari i prašine, otpada i slično, tada stvarate prostora da dobra energija uđe i širi se.

Povezano: Jednostavni feng shui savjeti za privlačenje novca, sreće, ljubavi i uspjeha!

Stvorite mjesta za Ch’i

Riječ koja je univerzalan simbol za dobru energiju, važna je u stvaranju doma bez stresa. A sve počinje od ulaznih vrata. Način na koji ulazite u stan i energija koja vas tada obuzme izuzetno je važna za opuštajući boravak u domu. Obuću ne biste trebali ostavljati ispred stana, a prostor oko ulaznih vrata trebao bi biti uredan i bez suvišnih stvari. Kod ulaza je dobro postaviti i biljku kao simbol pozitivne energije te kristale i drago kamenje po svom izboru. Dobro je postaviti i ogledalo ili nekoliko njih jer se smatra kako se energija tada slobodno kreće.

Zapalite kadulju

Za dom bez stresa i prepun dobre energije možda ćete poželjeti probati ovaj ritual. Nabavite čaj od listića kadulje i stavite ih na tanjurić (već je prstohvat dovoljan). Zapalite ih, a kada se počnu dimiti prođite svim prostorijama u domu. Time ćete napraviti energetsko čišćenje, a možete zapaliti i osušeni snop duljih stabiljka kadulje, oboje ima isti učinak. Čišćenje se radi o jutarnjim i popodnevnim satima uz sve otvorene prozore udomu, a dodatni savjet je da se nakon toga istuširate.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI