Još uvijek radite od doma? Ove feng shui smjernice povećat će vam produktivnost

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Feng shui smjernice za poslovni uspjeh u kućnim uvjetima

Feng shui smjernice kažu kako dijelovi vašeg doma predstavljaju dijelove vašeg života. Ako vam je već pomalo dosta rada od doma ili osjećate pad energije, možda su ovi savjeti upravo ono što vam nedostaje za povratak radnog elana.

Važnost radnog stola

Naravno, udobno je zavaliti se na kauč s laptopom na krilu, no udobnost je sve što ćete iz takvog položaja dobiti. Feng shui smjernice kažu kako je radni stol izuzetno bitan za poslovni uspjeh. Predstavlja stabilnu karijeru i kao takav je najvažniji dio kućnog ureda. Idealno bi bilo staviti ga u zasebnu prostoriju u stanu, no ako to nije moguće, barem ga nemojte staviti u spavaću sobu. Inače će vam stvarati veliku distrakciju kada želite odvojiti poslovno vrijeme od privatnog. Ako to nije moguće, odvojite ga u kutak spavaće sobe pomoću polica ili zavjesa kako vam ne bi stalno bio “na oku”. Također je važno i u kojem smjeru je stol okrenut. Trebali biste, sjedeći za njime, imati direktan pogled na ulazna vrata od sobe, no ne biti u ravnini tih vrata. Idealno dijagonalno od njih, no može i nasuprot.

Ništa bez kvalitetne stolice

Druga najvažnija stavka uz radni stol je – stolica. Znate i sami da, ukoliko je neudobna utječe na produktivnost i razinu energije. Birajte onu s visokim naslonom, jer u ponudi postoje i poslovne stolice s niskim. Kako su u prostoru važne boje, možete se voditi i njima u odabiru stola i stolice. Ovisno što želite postići i čega vam nedostaje, ovo su smjernice za odabir (slobodno kombinirajte više boja):

  • Element vode: crna za intuiciju, mudrost i povezanost s ljudima
  • Element drva: zelena ili plava za rast, nove početke i rejuvenaciju
  • Element zemlje: žuta ili smeđa za njegu, granice i podršku
  • Element metala: bijela za preciznost, organizaciju i ljepotu/estetiku
  • Element vatre: crvena za inspiraciju, strast i prepoznatljivost

Kreirajte dobar radni “flow”

Kada sjednete za radni stol i upalite laptop, zadnje što vam treba je distrakcija. Prostor mora biti fluidan. To znači da lako možete sjesti za stol, a ne da pri tom preskačete kutije ili igračke. To stvara blokadu u radnoj energiji. Maknite sve što vam smeta i pobrinite se da imate dovoljno mjesta na radnom stolu. Time stvarate dobar protok energije koji utječe na rast vaše karijere.

Kutak za bogatstvo

Postoje mali simboli pomoćnici za uspjeh i bogatstvo. Ako ih ne možete smjestiti u odgovarajući kut cijele sobe, odaberite kut za radnim stolom. Odaberite najudaljeniji lijevi kut stola ili sobe kada stojite na ulaznim vratima. Tamo postavite ametist ili kristal citrin. Također se biljkom koja donosi obilje smatra krasula, koju nazivaju još i drvom novca. Nabavite jednu, stavite je u željenu boju teglice (prema vodiču boja kojeg smo spomenuli) i na vidljivo mjesto u prostoru gdje radite.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI