Kako do lakšeg poroda? – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Dok ste trudni seks je vjerojatno posljednja stvar na vašem popisu, ali može biti i prva stvar na popisu! Budući da je seks uzrok vaše trenutne situacije, bilo bi glupo izbjegavati ga punih devet mjeseci. Ovo razdoblje idealno je vrijeme da se povežete sa sobom i usredotočite se na užitak. Solo ili s partnerom, seks tijekom trudnoće donosi mnoge prednosti. Kako bismo vam pomogli da se pripremite za porod, LELO donosi nekoliko savjeta na koje trebate pripaziti.

Prije nego što se upustite u erotske igrice, posavjetujte se sa svojim ginekologom ili liječnikom kako biste bili sigurni da je sve u redu. Oni vas mogu najbolje savjetovati je li seks tijekom trudnoće siguran za vas, iako je siguran za većinu žena. Ako osjetite bol ili nešto neobično tijekom seksa ili masturbacije, nemojte dugo razmišljati o kontaktiranju liječnika – sigurnost je na prvom mjestu!

Oksitocin – trudničin najbolji prijatelj

Postoje različiti načini za povećanje razine oksitocina u tijelu kako biste se oslobodili straha i boli. Koji je najbolji način? Orgazam! Kao i običan seks, seks tijekom trudnoće ima mnogo prednosti koje vam mogu pomoći u pripremi tijela za porod. Može pomoć u oslobađanju napetosti, poboljšanju raspoloženja, a također može pomoći u povezivanju s partnerom (što može biti ključno u stresnom razdoblju prije poroda). Seks također povećava protok krvi što rezultira sjajnom kožom, te ublažava bolove poput glavobolje i grčeva.

Kako biste bili potpuno spremni za porod, trebate se usredotočiti na opuštanje mišića zdjeličnog dna. Orgazam je najzabavniji način vježbanja i jačanja tih mišića. Pomaže tonirati stijenke rodnice i pripremiti zdjelično dno za porod. Orgazam može pomoći i na druge načine prije početka poroda. S obzirom na to da je važno da se prije poroda osjećate što bolje, orgazmi vam mogu pomoći s povećanjem razine oksitocina u tijelu. Osim toga, orgazam može potaknuti porod, ublažiti porođajne bolove i učiniti da se žene osjećaju sjajno dok obavljaju jedan od najzahtjevnijih zadataka na svijetu – porođaj.

trudnica

Olakšajte si seks igračkama

Vaš liječnik ili ginekolog može vam savjetovati da izbjegavate penetrativni seks zbog rizične trudnoće ili zabrinutosti zbog prijevremenog poroda, no ne brinite se! Uvijek možete masturbirati, solo ili s partnerom, jer je to u potpunosti siguran i izvrstan način da se oslobodite dodatne napetosti koju osjećate. Sad je savršeno vrijeme za otkrivanje drugih erogenih zona i raznih seks igračaka.

Najbolji nepenetrativni način seksa je stimulacija klitorisa koja vas može potaknuti da se posvetite rodnici i zdjelici tijekom trudnoće. To vam može dati veću kontrolu nad senzacijama koje osjećate, posebno u trenucima kada ne možete prepoznati svoje tijelo i osjećate se otuđeno od njega. Kako biste postigli stimulaciju klitorisa, isprobajte Sila Cruise. Ova nježna seks igračka nudi senzacije od kojih ćete se naježiti od glave do pete – nema boljeg načina da se oslobodite nakupljenog stresa!

Ako imate veći trudnički trbuh i teško dolazite do klitorisa, imamo rješenje i za to. Preporučujemo vam Smart Wand 2. Ima dugu ručku za jednostavno korištenje, a također se može koristiti kao masažer za cijelo tijelo, tako da si s njim možete opustiti i mišiće donjeg dijela leđa i nogu.

Nemojte zaboraviti!

Dok se nalazite u euforiji zadovoljstva i uzbuđenja, ne zaboravite na sigurnost! Kada su u pitanju seks igračke, sigurnost znači visokokvalitetni neporozni materijal tako da se u njemu ne mogu zadržati bakterije. Osim toga, ako tijekom trudnoće koristite seks igračke, vaš glavni prioritet je da ih održavate čistima kako biste se zaštitili od vaginalnih infekcija.

Također, bitno je znati kako nije neobično da žene izgube interes za bilo koji oblik seksa tijekom trudnoće, uobičajeno je da trudnice imaju manje želje za seksom. Razlog mogu biti umor, mučnine, strepnje ili zabrinutost oko promjena. Zapamtite, ovo je u potpunosti normalno. Prolazite kroz mnogo promjena u kratkom vremenu, važno je da budete nježni i blagi prema sebi. Ovih devet uzbuđujućih mjeseci prolazi tako brzo, pa zašto ne biste uživali u omiljenim senzacijama kada imate priliku?

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI