Kako odgovoriti na uvredu? – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kada bace kamen na vas, treba li uzvratiti? Filozof Platon je vjerovao da se na svaku uvredu treba odgovoriti. Ako ste uvrijeđeni žestokim komentarom, uzvratite na isti način. Mudar čovjek bi trebao biti spreman uzvratiti uvredu svakome tko ga pokuša poniziti.

S druge strane, mnogi psiholozi se ne slažu s Platonovim mišljenjem i smatraju da ne bi trebali uzvratiti uvredu. Prvi razlog za to je da ćete malo vremena da smislite odgovarajuću uvredu. U većini slučajeva ćete smisliti ili nešto previše prljavo ili nešto glupo. I zbog toga ćete se često pokajati.

Drugi razlog zašto ne bi trebali vrijeđanjem uzvraćati na uvredu je taj što ćete u sebi stvoriti brdo negativnih emocija koje vam štete, a to je baš i bio plan vašeg sugovornika.

Pa što onda činiti?

Složit ćemo se s nekim psiholozima da je dobro “privikavati” se na takve ljude i na uvrede. Na početku će vam to teško padati,doživljavat ćete ih osobno. Ali, kada odlučite da nećete dozvoliti da vas povrijede niskim udarcima, tada postajete snažna i moćna osoba.

Kada uspijete postići smirenost u trenucima kada vas najviše izazivaju ili provociraju i postat ćete najsnažnija osoba na svijetu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI