Kako znati da ste upoznali svoju srodnu dušu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako znati da ste upoznali svoju srodnu dušu

Nekoliko je znakova koja upućuju da ste našli svoju srodnu dušu. I to ne znači da je veza uvijek biti savršena. To znači da, čak i kada stvari ne idu kako želite, ne pada vam napamet odustati ili otići. Čak i ako ste u predivnoj vezi, a ne prepoznajte se u ovim opisima, to ne znači da niste s pravom osobom. Jer uvijek postoji prostora za obostran trud, napredak i rast. Pitali smo i naše prijatelje i poznanike kako su oni znali da su u vezi sa svojom srodnom dušom.

Povezano: 5 neuobičajenih stvari koje će vam pomoći da se još više zbližite s partnerom

Osjećate mir uz njih

Kada veza lijepo napreduje i osjećate instant privlačnost, obično onda provodite i puno vremena zajedno. I kada ste zajedno i kada niste, trebali biste osjećati mir. Ana B. iz Zagreba to opisuje kao “osjećaj da sam doma”. Naravno, da ćete u početku osjećati “leptiriće u trbuhu”, no taj bi osjećaj trebala pratiti ugoda, posebice nakon nekoliko tjedana dejtanja. Filipa kaže da je znala da je njen sadašnji muž onaj pravi kada je sve u vezi njihovog odnosa djelovalo “prirodno i kao da se poznajemo sto godina”.

Slažete se oko važnih stvari

Najbolji pokazatelj budućnosti veze je kako se slažete oko važnih životnih stvari. Poput braka, djece, financija, vjere… S osobom koja vam je na neki način suđena, obično imate sličan ili isti svjetonazor kada se radi o ovim temama. Marko S. to opisuje ovako: “Ne vidim kako bi veza uspjela ako ja, na primjer želim djecu, a ona ne. Ili se ne vidim u braku, a ona sanja o njemu od malena. Stoga čim veza krene u ozbiljnijem smjeru, volim potegnuti ta pitanja.” Nije važno slažete li se oko filma u kinu ili sastojaka na pizzi (štoviše, poželjno je da se ne slažete u svemu), ali je kako zamišljate zajedničku budućnost.

Jednostavno imate osjećaj

Intuicija je odlična stvar i svatko bi trebao poraditi na tome da je usuglašen sa svojom. Ona će vam reći kada nešto nije onako kako treba biti, ali i onda kada je. Poput toga da ste našli svoju savršenu polovicu, srodnu dušu! Ivana P. to opisuje ovako:

“Ako me pitate da opišem riječima, ne mogu. Ali jednostavno – znam. Imam osjećaj da sam pronašla svoju srodnu dušu u Krešimiru.”

Ne želite se razdvajati

I dok je važno da svatko u vezi ima i vlastite interese i hobije, s pravom osobom nema ničeg ljepšeg nego kada ste s njima. Čak ne morate ni ništa značajno raditi, važno da ste zajedno. Ako se tako osjećate, velika je šansa da ste pronašli “onog pravog”. Posebice na početku veze, normalno je da ste stalno zajedno i da vam to oboma odgovara. Ako se to nastavi i nakon nekoliko mjeseci, taj snažan osjećaj privrženosti upućuje da ste našli pravu osobu za sebe!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI