Kako pravilno njegovati dječju kožu?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Izraz „poput bebine kože“ često je mit o besprijekornom i svilenkastom savršenstvu. Stvarnost je prilično daleko od toga. Bebina koža je još uvijek ranjiva, ne može u potpunosti izvršavati svoju ulogu obrane i prirodne zaštite. Procjenjuje se da djeci trebaju oko 3 godine da uspostave zaštitne mehanizme kože i 10 godina da njihova koža stekne svu svoju obrambenu sposobnost. I zato je briga o djetetovoj koži odgovornost roditelja.

Unatoč pokojem toplom danu, kalendarski smo još u zimskom periodu, a zimi je najvažnije bebinu kožu zaštititi od hladnoće i suhog zraka. I to ne samo vani, nego i u prostorijama u kojima se grije. Brojne zaštitne i emolijentne kreme su dobra prevencija, ali učestalost nanošenja je ključ njege dječje kože.

Također, i ljeti je važno zaštititi bebinu od UV zraka, i to kremama koje su dermatološki testirane za primjenu u prvoj godini života. Preporuka je, zbog znojenja i vrućine, koristiti kreme ili losione laganije teksture za njegu kože beba.

Ako se pitate koje proizvode možete koristiti za njegu ove iznimno osjetljive kože, preporuka je kožu njegovati sredstvima u obliku krema, losiona ili pjena koje su dermatološki testirane za primjenu u toj dobi. Ritual njege svake bebe trebaju uključivati i kupanje ili tuširanje blagim sredstvima poput uljnih kupki, uljnih gelova, syndeta za pranje.

Proizvodi koje ćemo vam preporučiti predstavljaju rješenja koja savršeno odgovaraju potrebama njihove kože, od higijene do specifičnije njege. Ukratko, dovoljni su kako bi koži svog djeteta pružili svu pažnju i nježnost koju zaslužuje.

Za svakodnevnu njegu bebine kože preporučujemo TRIXERA NUTRITION proizvode Nutri-fluid gel za čišćenje i Nutri-fluid mlijeko koji nježno čiste i njeguju kožu.

Za njegu bebine vrlo suhe kože koja pokazuje sklonost atopijskom dermatitisu, preporučit ćemo XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje i kremu za relipidaciju koji spadaju u proizvode visoke podnošljivosti koji nadoknađuju manjak lipida i djeluju odmah na osjećaj svrbeža i pomažu u jačanju dječje kože.

Za bebinu kožu sklonu iritaciji i crvenilu, preporučujemo Cicalfate + proizvode koji potiču opravak površinskih slojeva kože i sprječavaju razmnožavanje bakterija.

Možda vam je još rano razmišljati o suncu, ali svakako ćemo napomeniti i kremu INTENSE PROTECT 50+ s iznimno sigurnom formulom za najvišu razinu zaštite.

Više o svim proizvodima možete pronaći na https://www.eau-thermale-avene.com.hr/ dok svoju kupovinu možete obaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shehr
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 11. ožujka točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI