Korisni dodaci za mame izdajalice koji bebi osiguravaju najbolji početak!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Najbolji pomoćnici za mame izdajalice i njihove bebe

Te potrebe prije svega uključuju blizinu mame, utjehu te majčino mlijeko. Stručnjaci prvo hranjenje bebe majčinim mlijekom nazivaju četvrtom fazom porođaja. Uz stimulaciju sisanja, produkcija mlijeka će se povećavati. Majčino mlijeko nije samo ključ za dobar početak u životu, ono pruža obilje cjeloživotnih blagodati. Tijekom bebinih prvih nekoliko sati važno je da ono dobije sve dobrobiti kolostruma. To je kremasta žuta ili narančasta tvar s visokim udjelom proteina, a malo masti, koju vaše tijelo proizvodi nakon poroda. Hranjenje bebe majčinim mlijekom ubrzo nakon poroda, može potaknuti proizvodnju mlijeka.

Kada odabrati izdajanje

Više je razloga zašto mame postanu “mame izdajalice”, a neki od njih su:

  • kako bi povećale opskrbu mlijekom (samo izdajanjem ili u kombinaciji s dojenjem)
  • kako bi i partner ili netko drugi mogao nahraniti dijete ako mama nije prisutna (bezbrižnije ćete obaviti nešto izvan kuće kada znate da će vaša beba biti hranjenja vašim izdojenim mlijekom)
  • u slučaju nemogućnosti izravnog dojenja (kada su mama ili beba duže u bolnici ili razdvojeni iz bilo kojeg razloga)

Često se preporučuje i preventivna nabava izdajalice kako biste je imali pri ruci već u bolnici te odmah u prvim danima kod kuće. Tako ćete se u miru i bez stresa moći posvetiti stvaranju dovoljnih količina mlijeka za malu prinovu.

 

Medela proizvodi za lakše prve mjesece

Ukoliko se iz bilo kojeg razloga, umjesto dojenja odlučite na izdajanje, važno je odabrati pravu opremu. Većina mama tada bira upravo Medela proizvode, s tradicijom dugom čak 60 godina. Kako sami kažu:

“Naša zadaća u Medeli je poboljšati zdravlje majke i djeteta zahvaljujući životnim blagodatima majčinog mlijeka. Naš cilj je pomoći majkama da hrane bebe svojim mlijekom jer dojenje ima veliku zaslugu za buduće zdravo stanovništvo.”

S time se slaže i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) i UNICEF, koji preporučuju isključivo dojenje beba do šestog mjeseca života (ako je moguće, naravno te ako majka i beba to žele). Konzumacija majčinog mlijeka kroz dojenje ujedno je i jedna od najučinkovitijih preventivnih zdravstvenih mjera za djecu i majke. Mame izdajalice stoga su u potrazi za iskustvom najsličnijim dojenju. Medela ručne i električne izdajalice dizajnirane su upravo s tim ciljem i to savršeno rade.

Harmony Flex ™, Solo ™ i Swing Maxi™ Medela izdajalice opremljene su 2-faznim postavkama čija je učinkovitost potvrđena kliničkim istraživanjima. Njihov način rada tako uključuje fazu stimulacije i fazu izdajanja. Prilagođavaju se svakom obliku grudi, pružaju ugodno iskustvo izdajanja s postavkama jednostavnim za upotrebu. Automatski se prebacuju iz načina stimulacije (navlačenja mlijeka u mliječne kanaliće) u način ekspresije/izdajanja nakon 2 minute. Mame izdajalice to će posebno cijeniti, a dodatno si mogu i prilagoditi način izdajanja te birati između 11 različitih razina vakuuma u obje faze izdajanja!

Koju izdajalicu odabrati

Potrebe svake mame izdajalice i bebe su individualne stoga je važno odabrati pravu izdajalicu koja će vam najbolje služiti. Medela tako nudi 3 odlična tipa izdajalica, a na vama je odaberete svog favorita.

Ručna izdajalica Harmony Flex™

Služi za osobnu upotrebu i dolazi u kompletu sa štitnikom za bradavice PersonalFit Flex™ i ergonomskom 2-faznom ručkom pumpe. Izdajalica Harmony Flex™ vrlo je jednostavna za upotrebu, jednostavno se čisti/dezinficira i omogućuje vam da tiho i diskretno izdojite svoje mlijeko.

Sve Medela izdajalice (ručne i električne) uključuju i PersonalFit Flex™ redizajnirane štitnike za grudi za više udobnosti i više mlijeka. Harmony Flex™ ručna izdajalica može se kupiti i u posebno osmišljenom paketu Harmony Essentials Pack™ koji dodatno uključuje sisač S veličine, jednokratne ultra tanke jastučiće za grudi i vrećice za pohranu majčinog mlijeka.

 

Solo™™ električna izdajalica

Jednostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu s motorom koji ima punjivu bateriju, adapterom, PersonalFit Flex™ štitnikom u veličini M (24 mm), konektorom, bočicom i cjevčicom kojom se povezuje motor i konektor. Svi dijelovi izdajalice (osim motora i cjevčice) mogu se prati/dezinficirati iskuhavanjem uz dodatak žličice limunske kiseline kako bi se izbjeglo nakupljanje kamenca, u perilici posuđa na gornjoj polici, te u mikrovalnoj pećnici uz upotrebu Medela vrećica za sterilizaciju.

Swing Maxi™ obostrana električna izdajalica

Ova 2-fazna izdajalica olakšat će vam svakodnevicu ako se odlučite isključivo na izdajanje. Omogućit će vam više mlijeka u kraće vrijeme i ostaviti više vremena za uživanje s bebom.

 

Pakiranje uključuje:

– 1 x Swing Maxi motor
– 1 x adapter
– 1x cjevčica
– 2 x 150 ml bočice s poklopcima
– 2 x stalak za bočice
– 2 x PersonalFit Flex™ konektora
– 2 x PersonalFit Flex™ štitnika vel. S ( 21 mm )
– 2 x PersonalFit Flex™ štitnika vel. M ( 24 mm )
– 1 x uputstva za upotrebu

Uz izdajalicu Swing Maxi™ praktično je koristiti i grudnjak za lakše izdajanje koji dolazi u M i L veličini i odgovara veličini grudnjaka koji je majka nosila prije trudnoće. Grudnjak omogućuje da su ruke majke slobodne (hand free izdajanje), a PersonalFit Flex™ štitnici dobro priljubljeni uz grudi kako bi izdajanje bilo učinkovito i bezbolno.

Korisni dodaci uz izdajalice

Ukoliko majka ima povećanu količinu mlijeka i zadovoljava potrebe svoje bebe, sve što je više izdojeno može se pohraniti u bočice ili vrećice za pohranu majčinog mlijeka, te odložiti u hladnjak ili zamrzivač prema preporukama struke i proizvođača. A na linku pronađite ideje, što sve možete napraviti s viškom izdojenog mlijeka.

 

Ono što je vrlo važno za napomenuti je da se majčino mlijeko ne smije zagrijavati na izvoru topline (npr. štednjak, mikrovalna pećnica) kako se ne bi uništili važne i za bebu neophodne hranjive tvari. Također, jednom zamrznuto i odmrznuto/otopljeno mlijeko ne smije se ponovno zamrzavati.

Medela u svojoj ponudi majkama nudi i kontaktne šeširiće za grudi koji pomažu majkama koje imaju ragade ili uvučene bradavice da mogu dojiti svoju bebu. Kad se bira veličina šeširića treba razmišljati i o majci i bebi. Procijenite veličinu bradavice tako da šeširić dobro sjedne, ali da ipak bude udoban. U slučaju preranog poroda, moguće je da će trebati malo manji šeširić kako bi beba mogla pravilno dohvatiti bradavicu tijekom dojenja.

Šeširići su dostupni u S/16mm, M/20mm i L/24mm veličini, a izrađeni su od ultratankog medicinskog silikona. Od velike pomoći kod bolnih i osjetljivih bradavica su Hidrogel sterilni jastučići koji nude trenutno, umirujuće olakšanje.

Svaka mama izdajalica, ali i ona koja doji reći će vam kako je Purelan™ obavezni dio kućne opreme. Ova čista lanolinska krema sadrži jedan jedini sastojak – 100% medicinski čisti lanolin. Zbog svoje izuzetne čistoće, kremu nije potrebno ispirati s grudi prilikom stavljanja bebe na dojku. Purelan ima svoju primjenu u svakodnevnom životu kako odraslih tako i beba.

 

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI