Ljubav poslije prevare je poput lanjskog snijega

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Preljub je izdaja, ništa manje bolno od toga. Kada opraštate preljub tada opraštate izdaju.

Paradoksalno, kako piše Esther Perel, mnogi ljudi za izvanbračnim vezama posežu kako bi sačuvali brak. Kad je veza narušena, preljub može biti pokretačka sila. Može upaliti alarm koji signalizira hitnu potrebu za reakcijom, inače će biti tek samrtni hropac veze na umoru. Preljub je čin izdaje, ali je isto tako i izraz čežnje i gubitka.

Ako ste već spremne oprostiti preljub, jeste li spremne i na sve što nakon toga slijedi?

Oprostiti preljub ne znači samo prijeći preko lošeg djela vašeg partnera, to znači i prijeći preko svih netrpeljivosti koje se u budućnosti mogu pojaviti.

Ljubav poslije nevjere je poput lanjskog snijega – vjerujete da ga je još na nekim mjestima ostalo i zbog toga još vjerujete u to. Ali, činjenica je da lanjskog snijega više nema. Vi možete imati sjećanje na njega, možete se živopisno sjećati kako je izgledao. Ali istina je, da od tog lanjskog snijega više ništa nije ostalo. Možete ga se prisjećati, možete maštati da će se ponovo pojaviti, i biti isti kakvog ga se sjećate – ali neće.
Ovo je 5 razloga zašto ne biste trebale oprostiti:

  1. To samo pokazuje koliko lošeg partnera imate.
  2. Stvari se više nikada neće vratiti na staro.
  3. Uvijek ćete svog partnera promatrati kroz oči preljuba.
  4. Zamjerat ćete mu to do kraja života.
  5. U većini slučajeva ćete mu uzvratiti istom mjerom.

To su najčešći ishodi u kojima završavaju nevjere. Možete probati oživjeti ljubav, ali i sami ćete ubrzo shvatiti da je to nemoguće. Kada jednom shvatite da pored sebe imate izdajnika, teško da ćete mu moći početi vjerovati.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI