Olakšajte si njegu i oblikovanje kovrčave i valovite kose uz specijalizirane proizvode i “male pomoćnike”!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako njegovati kovrčavu kosu

Da, kosa obično izgleda bujnija i može se reći da je sama po sebi “modni dodatak”. No, to ne znači da je dovoljno ujutro se probuditi i spremni ste za dan. Kada se radi o kovrčavoj kosi, svaki dan može postati “bad hair day” ako je pravilno ne njegujemo. Možda do sada niste znali kako njegovati kovrčavu kosu ili ste koristili krive proizvode. Odgovore i pravi “alat” pronašli smo u webshopu Mashala, specijaliziranom za proizvode namijenjene raznim tipovima kose.

 

Mali pomoćnici za lakšu svakodnevicu

Osim proizvoda namijenjenih vašoj kosi, tu su i ostali “mali pomoćnici” uz koje će svakodnevica biti lakša. Ako vam se kosa jako petlja i jutra provoditi u raščešljavanju umjesto omiljenoj kavi, možda biste mogli nabaviti svilenu jastučnicu.

Mashala jastučnice napravljene su od prirodne svile i ručno su šivane. Brojni stručnjaci kažu kako spavanje na svili doprinosi boljem izgledu kose, ali i kože lica. Pamuk izaziva trenje zbog čega nastaju sitni nabori na koži, a kosa postaje naelektrizirana. Ako to nije vaš stil, dovoljna je i svilena kapa koja je odlična i ako želite da vam frizura izdrži do sutradan, primjerice lijepa pletenica. Neizostavna je i kvalitetna četka za kosu. Najbolje je nabaviti onu koja vam služi za više stvari poput raščešljavanja, oblikovanja i definiranja kovrči te za zaglađivanje.

Šampon i regenerator

Bez ovog dua gotovo ni jedna kosa ne ostvaruje svoj puni potencijal, pa tako ni kovrčava. “Curly” žene obožavaju kosa šampon i balzam. Linija sadrži kokosovo ulje koje njeguje kosu od korijena do vrhova i pomaže umanjiti štetu koju nanose UV zrake, što je posebno važno nakon ljeta. Balzam sadrži proteine svile koji čine kosu posebno glatkom, a Neem ulje drži elektricitet tj. frizz pod kontrolom. Rezultat su sjajni valovi i kovrče!

 

Njega i oblikovanje

Žene s kovrčama znaju da kosu nije dovoljno naprosto oprati. Nakon toga slijedi oblikovanje i njega kako bi maksimalno naglasili ljepotu svog tipa kose. U tome će vam pomoći čak 4 proizvoda iz Shea Moisture linije. Gel Souf le bogat je prirodnim sastojcima pomoću kojih definira kovrče, daje im sjaj i postojanost. Mlijeko za kovrče spas je za oštećenu kosu ili onu sklonu jakom petljanju. Možete ga staviti prije oblikovanja ili feniranja za još bolji efekt. Krema za kovrče sadrži organske sastojke koji pomažu u njezi i kontroli frizza. Pjena za kosu sadrži posebnu formulu s kokosovim uljem za dubinsku hidrataciju i zaštitu suhe i lomljive kose. Ulje Neema pomaže u kontroli frizza, a rezultat su predivno definirane kovrče bez osjećaja “težine” ili “ljepljivosti”.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI