Ove godine iznenadite sami sebe i isprobajte neki od ovih fora hobija!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ideje za hobije koje ćete obožavati

Možda ste u djetinjstvu isprobavali puno hobija ili sportova, no nijedan se nije činio kao onaj pravi. A možda ste bili fokusirani na druge stvari i sada je došao trenutak da slobodno vrijeme upotpunite kvalitetnim sadržajem. Ove ideje za hobije mogu biti samo početak koji će vas potaknuti na daljnje istraživanje vlastitih interesa. Osim novih vještina i znanja, hobiji su idealni i za upoznavanje istomišljenika te bogaćenje društvenog života! Možete upisati tečaj online ili uživo ili krenuti putem samoukih. Samo krenite!

Izrada makrama

Želite li da vaš dom izgleda kao onaj s Instagrama ili možda tražite DIY projekt za originalan poklon prijateljici? Makrami su izrazito popularni ukrasi zadnjih godina, a one jednostavnije možete i sami izraditi. Poigrajte se bojama i uposlite ruke. Osim što ćete izradom makrama potaknuti vlastitu kreativnost, ovo je odličan hobi za one koji previše razmišljaju. Ne možete plesti makram i istovremeno razmišljati o sutrašnjim obavezama. Ovaj hobi zaista je mindfulness terapija koja će svakom dobro doći!

Fotografija

Svijet je prepun osoba s “okom za detalje” koji često zanemaruju taj svoj dar. Danas, kada su kamere naših mobitela u rangu onih profesionalnih, nema razloga da se ne iskušate u ovom hobiju. Osim što ćete se osjećati kao umjetnik hvatajući dobar kadar, želja za posebnom fotografijom može vas odvesti na još neistražena mjesta u okolici ili šire. Odaberite temu koja vam leži, poput prirode, ljudi, životinja… ili istražujte dok ne otkrijete što najviše volite uhvatiti u kadar.

Kuhanje

Puno je onih koji su tijekom zadnje dvije godine otkrili strast prema kuhanju (“hvala” pandemijo!) Ako ste među njima, produbite naučena znanja, opredijelite se za slastice ili predjela, pronađite sve izazovnije recepte. Ako niste, sada je prava prilika da se okušate u jelima koja nisu piletina s tjesteninom ili kajgana. Recepata je pregršt, a ukoliko ste vizualni tip možda će vam više odgovarati video recepti. Odličnih nudi upravo Tik Tok pa to može biti opravdani razlog da napokon isprobate ovu popularnu društvenu mrežu.

Crtanje/pisanje

Želite li izraziti svoje misli, osjećaje, kreativnost i raspoloženje, u tome vam upravo papir može biti najbolji saveznik. Nabavite ukrasne papire, bojice, šljokice, sve što odgovara vašem stilu i krenite. Možete nabaviti i bojanku za odrasle ako želite imati strukturu za početak. Ili se bacite na pisanje – jednostavno krenite pisati. Što god vam je u mislima neka se nađe na papiru. To mogu biti želje, skriveni snovi, idealni scenariji, shopping wish lista, bucket lista stvari koje želite napraviti za života. Što god osjećate u datom trenutku da vas je ponijelo, s time krenite i gledajte gdje će vas odvesti.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI