Roler za lice: Kada, kako i s kojim proizvodima ga koristiti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Roler za lice je mali dvostrani valjak, koji se prije svega koristi za limfnu drenažu, dakle omogućava nesmetano potjecanje limfe kroz lice, ako se koristi redovito i na pravi način. Također održava kožu elastičnom, povećava protok krvi i tako smanjuje vidljive bore i podočnjake.

Veći valjak se koristi za čelo, obraze i bradu, a manji je zgodniji za područje oko očiju, sljepoočnica i nosa. Roleri za lice od žada još su u sedmom stoljeću koristili Kinezi, a tek su posljednjih godina postali popularni i na našem tržištu.

Roler za lice se koristi isključivo na dobro očišćenoj koži. Serum ili ulje za lice nanesite u tankom sloju i započnite masažu rolerom za lice, koža maksimalno upila serum.

Vrat

Počnite od vrata i zarolajte prema gore. Za najbolje rezultate, nemojte roler koristiti samo naprijed-nazad, već kružite po cijelom licu i vratu.

Čeljust

Rolajte od čeljusti do uha s obje strane uz lagani pritisak. Možete nastaviti ovaj pokret sve od čeljusti do jagodične kosti.

Čelo

Rolajte od čela prema gore, sve do linije kose, samo u smjeru prema gore.

Obrve

Lagano pređite preko obrva vodoravno, to vam može pomoći ako imate glavobolju.

Usne

Zatvorite usta, a zatim kažiprstima i palcima pritisnite gornju i donju usnu. Lagano ih povucite prema van. Ako imate problema s ispucalim usnama, preskočite ovaj korak ili prije masaže nanesite hidratantno ulje za usne.

Brada

Kažiprstom i palcem uštipnite bradu horizontalno, a potom vertikalno kako biste potaknuli cirkulaciju.

Sljepoočnice

Položite kažiprste na sljepoočnicu, a zatim kožu lagano povucite prema kosi. Srednjim prstom lagano povucite liniju ispod očiju i prema korijenu nosa. Zatim polako nastavite preko obrva. Ponovite šest puta.

Nos

Počevši od korijena nosa, krećite se prema tjemenu i nazad. Ponovite šest puta.

Koliko često trebate koristiti valjak za lice?

Roleri za lice sigurni su za svakodnevno korištenje. Neke studije pokazuju da ćete vidjeti bolje rezultate ako ga koristite i dugoročno.

Koliko traje tretman?

Istraživanje iz 2018. pokazalo je da korištenje rolera za lice samo pet minuta dnevno može povećati protok krvi u obrazima. Korištenje od 10 minuta bi trebalo biti dovoljno. Uvijek prestanite ako počne boljeti. Kao i kod svega što je povezano s vašom kožom, ključna je nježnost.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI