Šapat ruža, roman autorice Terese Medeiros

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Sabrina Cameron upoznala je Morgana MacDonnella kada je imala 6 godina. Iako su pripadali suprotstavljenim klanovima, Morgan je boravio kod njezine obitelji tijekom ljeta pet godina, a onda se godinama nisu vidjeli. Morgan je bio divlji, tvrdoglavi dječak, a Sabrina „majčina nježna ruža, očeva savršena princeza“. On je činio sve što je znao da ga ona mrzi, a ona je žudjela da je on gleda s ljubavlju. Kao što to inače biva, linija između ljubavi i mržnje je tanka.

Ponovni susret

Godinama kasnije Morgan se vraća se u Cameron i susreće Sabrinu.

„Mjesečina se prelijevala po njegovim grubim krivinama i kutovima, a nemilosrdne crte lica naglašavale su njegovu vanzemaljsku muževnost. Bio je stranac, ali toliko blizak da je morala podići ruku i prstima dotaći tvrdoglavu izbočinu njegove čeljusti. Oči su mu bile poput šume u sumrak. – Zdravo derište – rekao je. Sabrina je osjetila onaj poznati udarac u trbuh i shvatila da stoji u mjesečinom obasjanoj kuli licem u lice s Morganom MacDonnellom, čiji se dječački nagovještaj muževne ljepote u potpunosti ostvario.“

Kada pokušaj pomirenja klanova MacDonnell i Cameron pođe po zlu, Sabrinin otac daje Morganu svoju kćer Sabrinu. Vjenčaju se.  Odnos među njima je napet, Morgan je grub s riječima, ali se cijelo vrijeme osjeća nevidljiva privlačnost među njima, igra zavođenja. Sabrina je shvatila da je zaljubljena u Morgana i da želi njegovu ljubav.

„Njen pokušaj da se pravi da Morgan ne postoji ubrzo je propao. Čak i dok je bio miran i tih, njegova je muževna prisutnost vladala sobom. Bilo je nemoguće ignorirati sto devedeset centimetara visokog, snažnog gorštaka, čak i nekome nezainteresiranom za njegove čari, što, na svoju žalost, Sabrina nije bila.“

On je osjećao isto, ali to nije bio spreman priznati. On je ipak bio divlji, ratnik, predvodnik klana MacDonnellovih, ponosan. Zajedno će dijeliti vrlo strastvene, ali i nježne trenutke.

Ljepotica i zvijer

Likovi su me podsjetili na Ljepoticu i zvijer, možda je autoricu i bila inspirirana tim likovima u pisanju ovog romana. Morgan je vrlo grube vanjštine, muževan. Autorica često u romanu slikovito opisuje njegovo tijelo, mišiće, prsa, ističe njegovu muževnu privlačnost… a s druge strane je puno manja, krhkija, nježnija Sabrina.

Nastavak romana otkriva da se iza te moćne vanjštine ratnika, krije osjećajan muškarac. Dramatični događaji stavit će njihovu ljubav na kušnju. Roman će završiti otkrivanjem tajne o Eve, ženi koja je bila sluškinja Morganovog oca, Morganov „anđeo čuvar“…

Iako ne mogu reći da me roman Šapat ruža oduševio, svakako je jedna od knjiga koju možete dodati na popis za čitanje, osobito ako volite povijesne romanse.

Napisala: Marijana Glavaš, D-Knjiga

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI