Savjeti za fantastičnu predigru koja će začiniti vašu vezu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELIMožda smatrate da je vaš seksualni život dobar i imate dojam da ništa ne treba popraviti, no uvijek možemo malo začiniti stvari i svoje umijeće u krevetu podići na višu razinu.

U dužim vezama predigra je obično zanemarena ili se odrađuje rutinski, bez da istinski pritom uživamo, a nerijetko se u potpunosti preskače. Sasvim je u redu ponekad preskočiti predigru i baciti se odmah u akciju, ali dobra predigra čini vaš seksualni odnos boljim i uzbudljivijim te povećava mogućnost za orgazam.

Ako želite rasplamsati vatru, izađite iz rutine i seksualno uzbuđenje dovedite na nove visine uz ovih 9 savjeta u kojima ćete oboje uživati.

1. Razgovarajte s partnerom…ali i pozorno slušajte

Povjerenje, opuštenost i komunikacija tajna su dobrog odnosa, dobre predigre i, na kraju, dobrog seksa. Jedino razgovorom možete otkloniti potencijalne sumnje ili brige i tako spriječiti moguće nesporazume i nezadovoljstvo, ali i uvelike unaprijediti seksualni aspekt vašeg odnosa. Razgovorom o uzajamnim željama i fantazijama zbližavate se s partnerom/icom, ali i omogućavate ispunjenje istih na obostrano zadovoljstvo.

Osim što je bitno izraziti svoje želje, potrebno je da naučite slušati partnera i izrazite zanimanje da čujete njegovu stranu.

2. Mentalna igra i predigra

Predigra je definirana kao erotska stimulacija koja prethodi seksualnom odnosu, no seksualnu napetost možete stvoriti i prije nego što se nađete između četiri zida. Predigra može početi satima, čak i danima ranije, a želja će sve više rasti kroz razdoblje iščekivanja.

Postoje mnogi načini da zagolicate maštu partnera/ice unaprijed, na primjer:

  • pošaljite zločestu poruku u kojoj otvoreno piše što želite raditi partneru/ici ili želite da oni rade vama;
  • sexy slikom najavite što će se dogoditi kada se opet vidite;
  • kada ste u javnosti „slučajnim” dodirima, spontanim komentarima i zavodljivim pogledima pokažite partneru/ici da ga/ju želite

3. Stvorite pravu atmosferu i zavedite

Možda vi ili partner/ica imate manju seksualnu želju ili vam treba više vremena kako biste se opustili i ubacili u seksi raspoloženje – u tom slučaju, bitno je stvoriti pravu atmosferu. Razbijte rutinu i uzmite si vremena za opuštanje udvoje. Stišajte mobitele, ugasite TV i posvetite se jedno drugome. Zajednička kupka, čaša vina, mirisne svijeće, senzualna glazba, prigušena svjetla, masaža uljem – samo su neki od načina kako stvoriti odgovarajuće sexy ozračje.

4. Sexy rublje

S razlogom je sexy rublje jedan od najčešćih dodataka u spavaćoj sobi – ne samo da će partner uživati u pogledu, već će sam čin nošenja i efekt koji rubljem postižete podići samopouzdanje i razbuktati strasti.

Iznenadite partnera novim komadom sexy rublja koje će naglasiti vaše atribute ili pođite u kupovinu zajedno i prepustite odabir partneru.

Nježne kombinacije za romantične večeri, ultra seksi komadi za raspaljivanje požude ili samo seksi gaćice ili samostojeće čarape, dodat će poseban ugođaj u kojem će obje strane uživati.

5. Izazivajte, budite zaigrani i (pomalo) zločesti

Nedostatak mašte, sramežljivost i manjak seksualnog samopouzdanja neki su od najvećih krivaca za izostanak predigre, što kumulativno vodi u seksualnu monotoniju i loš seksualni život.

Sexy igre za parove izvrstan su način da začinite predigru. Osim što se tako možete odlično zabaviti i uzbuditi, naučit ćete nešto novo o partneru. Igre dolaze u najrazličitijim oblicima (Kama Sutra, kinky, bondage, igra osjetila…) no svima je zajedničko da seksualnom otkrivanju pristupaju na zabavan i neopterećujući način, što je idealno da u nova otkrića otplovite opušteno i zaigrano.

Svakako preporučujemo da isprobate jedan od omiljenih načina za osvježenje predigre – igru osjetilima. Ona pruža posve novu razinu uzbuđenja te je fantastična za predigru, a sam podražaj osjetila nešto je što definitivno treba isprobati. Ne znate li kako krenuti, imamo recept.

Svucite partnera do gola i ukinite im osjetilo vida pomoću poveza za oči, što će intenzivirati svaki dodir, miris, okus i zvuk koji im uputite. Zabranite da vas dira, a vi ga/ju izazivajte dodirima, mazite, dražite peruškom, ljubite po cijelom tijelu, ali izbjegavajte ključna područja. Nemojte se žuriti, temeljito se posvetite svakom djeliću tijela i polako približavajte glavnim erogenim zonama.

U ovakvom scenariju zanimljiva je dinamika moći kojom povećavamo uzbuđenje, a slatko iščekivanje izludit će partnera.

Povez za oči, led, peruška i lisice svakako će dodatno začiniti atmosferu i doživljaj, pa se nemojte libiti posegnuti za njima.

6. Roleplay

Igranje uloga je izrazito česta fantazija i velika je vjerojatnost da ste i sami u glavi odigravali neki vrući scenarij – zašto ga ne biste pretvorili u stvarnost?

Roleplay može biti što god želite da bude i u raznolikosti uloga granica je jedino vaša i partnerova mašta. Prije nego što obučete uniformu i opašete lisice, svakako je preporučljivo o tome razgovarati s partnerom. Važno je da je objema stranama scenarij ugodan i uzbudljiv, a kroz razgovor ćete i saznati nešto novo o partneru. Na kraju, vjerojatno će i vas i sam razgovor ubaciti u sexy raspoloženje.

Razmislite o ulogama koje vas pale, kao i o dinamici koju pritom smatrate uzbudljivom. Zločesta učenica i popustljivi profesor impliciraju sasvim drugačiju dinamiku od stroge policajke i lopova uhvaćenog na djelu.

Iako samo maskiranje nije nužno i dovoljni su vam samo neki ključni rekviziti, potpuniji kostim vam može pomoći da se lakše uživite u ulogu.

7. Nježno šaputanje…ili, još bolje, dirty talk

Komplimente i nježne riječi svatko voli čuti i rado njima obasipamo partnera no dirty talk će zasigurno dodatno rasplamsati atmosferu i uvijek je dobrodošao u spavaćoj sobi, ali i izvan nje. Vragolast osmjeh, zavodljiv pogled i koja zločesta riječ dovoljno je da se podignu seksualne tenzije i pripremi teren za kasniji vrtoglavi užitak pod plahtama. Pogotovo kada želimo dodatno rasplamsati strast.

Dirty talk je umijeće koje nije lako svladati od prve. Pomoći može igranje uloga gdje je ključno da i verbalno igrate svoju ulogu. Kada se pretvarate da ste netko drugi lakše je otpustiti kočnice i jednostavno uživati u trenutku.

8. Poigrajte se seksualnim igračkama

Seksualne igračke omiljeni su dodatak u mnogim spavaćim sobama. Osim što su odlične za solo igru, sve seksualne igračke mogu se koristiti i u paru gdje upotpunjuju i nadograđuju seksualni odnos.

Ovo su samo neke od mnogih seksualnih igračaka koje se mogu koristiti u predigri, ali i kod samog seksa:

  • bullet vibrator odličan je za istraživanje erogenih zona, a zasjat će tijekom penetracije, gdje većini žena nedostaje neprekinuta stimulacija klitorisa za orgazam;
  • vibrirajuće gaćice s mogućnošću daljinskog upravljanja idealne su za igrice udvoje, a poslužit će vam i za predigru van spavaće sobe;
  • štipaljkama za bradavice možete dodatno stimulirati i povećati osjetljivost bradavica što rezultira većim zadovoljstvom;
  • povez za oči i lisice natjerat će vas da se u potpunosti prepustite partneru/ici i uživate u uzbudljivoj igri osjetila

tajice

U današnje vrijeme ponuda seksualnih igračaka je zaista široka, te svatko može naći savršenu igračku za najuzbudljiviji način stimulacije, koja će dodatno začiniti odnos i podići ga na novu razinu. Iznenadite partnera ili, još bolje, zajedno istražite što biste sve željeli isprobati.

9. Lubrikanti, stimulansi, masažna ulja

Senzualna masaža je odličan način na koji možete razmaziti i opustiti partnera, a pritom može biti uzbuđujuća i pružiti užitak. Pobrinite se za ugodnu atmosferu, zamračite prostoriju, upalite mirisnu svijeću, pustite relaksirajuću glazbu i pripremite ulje za masažu. Partneru se dodirima posvetite cijelim tijelom, ali nježno i senzualno, bez grubih pokreta i jakog pritiska. Pred kraj masaže, nakon što ste partnera dovoljno opustili, polako se približavajte glavnim erogenim zonama, ali samo ih ovlaš dotaknite. Do završetka masaže ti „slučajni” dodiri zasigurno će izazvati uzbuđenje kod partnera, a uloženi trud sigurno će se isplatiti.

Odličan dodatak predigri i seksualnom odnosu su i lubrikanti i stimulansi koji će vam pomoći da se dodatno opustite, povećate osjetljivost klitorisa, produžite trajanje erekcije ili odgodite ejakulaciju, čime možete otkriti sasvim nove dimenzije u vašem odnosu.

Zaključak

Ono najbitnije je da brzinski napad na samo određene točke (vagina, penis i grudi), koliko god ponekad može biti uzbudljiv, često nije put do savršenog orgazma. Budite otvoreni, opušteni, željni istraživanja i uvijek pomalo zaigrani. Isprobavanje nečeg novog nije garancija da će vam se to nužno i svidjeti, no kreativnost u odnosu i samom seksu jedini je način da izbjegnete seksualnu monotoniju i budete dugoročno sretni i zadovolj(e)ni.

Izvor: libido.hr

Source link

Autor

PODIJELI