Slijedite ove self care rutine za dobro raspoloženje iz tjedna u tjedan

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako se pobrinuti za dobro raspoloženje iz tjedna u tjedan

Rutine za um i tijelo

Ako meditacija nije za vas, koliko god se preporučuje, nemojte je forsirati. Umjesto toga, uzmite bojanku za odrasle i crtajte, slušajte glazbu i šećite, upišite tečaj plesa. Za mir i sklad duha preporučuje se bavljenje nekom aktivnošću koja potiče kreativnost. Nastojte pauzu na poslu koristiti za kratku šetnju ili objed na svježem zraku. Probajte ustati 20-ak minuta prije ili izaći stanicu ranije iz tramvaja i prošetati, učinit ćete čuda za dobro raspoloženje! U svoj život uključite što više kretanja i smirujućih aktivnosti.

Svake nedjelje posvetite se sebi

Kroz život imamo periode kada se možemo više ili manje posvetiti sebi, pa je od količine bitnija kvaliteta. Bilo da imate 2 sata ili 20 minuta, posvetite se sebi, njezi lica, tijela, čitanju knjige ili se upustite u kratki power nap. Odmorite od kuhanja, naručite dostavu ili posjetite novi restoran. Upalite omiljeni film ili lutajte dućanima bez potrebe da nešto kupite, isprobajte nešto što nikada ne biste. Ako svakog vikenda uključite drugu aktivnost, osim što se opuštate, učite nove stvari i stečete zanimljiva iskustva. Sve to napunit će vas energijom i donijeti dobro raspoloženje koje će trajati do sljedeće nedjelje!

Povezano: Večernja rutina – napravite ove stvari prije spavanja i probudite se puni energije

Povremeno “pauzirajte” Netflix i ekrane

Toliko je izazovno nakon napornog dana sjesti na udoban kauč, upaliti Netflix i ne micati se. I dok to zasigurno donosi trenutno opuštanje, dugoročno odnosi energiju i volju za bilo čime drugim. Stoga svakog tjedna odredite barem jedan dan (da, cijeli dan) kada ćete “bojkotirati” ekrane i posvetiti se doslovce bilo čemu drugome. Čistite, organizirajte, čitajte knjigu, šećite…

Otkrijte čari kuhanja

Možda volite kuhati, možda ne, no činjenica je da bi svaka odrasla osoba trebala znati skuhati barem neka osnovna jela. Ako vam kuhanje nije previše mrsko, tada fora aktivnost i self care rutina može biti isprobavanje nešto izazovnijih recepata. Ne morate odmah pripremiti ručak u nekoliko sljedova – za početak potražite egzotičan, drugačiji ili nešto složeniji recept, nabavite sastojke i upustite se u avanturu okusa i mirisa. Poznato je da hrana potiče dobro raspoloženje. Kuhanje može imati vrlo terapeutski učinak, a ujedno je i odlična mindfulness tehnika. Ako krenete misliti na sto drugih stvari – zagorjet će vam jelo!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI