Što gledati ususret Noći vještica? Donosimo vam top 5 filmova

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Noć vještica ili poznatijim nazivom diljem svijeta, Halloween, za mnoge je svake godine jedna od ‘najstrašnijih’ noći u godini. Ljubitelji horora, fantastike i raznih bića poput vještica, zombija, demona, napokon dolaze na svoje. No, osim što mnogi pripremaju tematske Halloween zabave, u brojnima su uključeni i maratoni horor filmova. Ili, možda ste oni koji već unaprijed imaju pripremljenu listu najdražih horor filmova za cijeli listopad. Ali ukoliko još uvijek ne znate što biste ovaj mjesec gledali, donosimo vam top pet filmova koje svakako morate pogledati.

The Nightmare Before Christmas, 1993

Svi obožavatelji ovakvog žanra vjerojatno neće propustiti jedan od najboljih Tim Burton filmova. Ovaj film Ovaj film donosi priču o Jacku Skellingtonu, kralju Noćne more, koji odlučuje preuzeti Božić. Film kombinira elemente horora i fantastike, savršen je izbor za sve one koji traže nešto manje jezivo, ali jednako zabavno za Noć Vještica.

The Shining, 1980

Kultni film Stanleya Kubricka koji se temelji na romanu Stephena Kinga sigurno ste već gledali nekoliko puta, ali nikada nije dosta. Ukoliko ste zaboravili, podsjećamo vas da glavnu ulogu u ovom filmu igra legendarni Jack Nicholson koji glumi Jacka Torrancea, pisca koji se zapošljava kao čuvar u izoliranom planinskom hotelu s mračnom prošlošću.

The Texas Chain Saw Massacre, 1974

Ovaj horor film također spada u jedne od kultnih Halloween filmova. Skupite hrabrosti i pogledajte (opet) ovaj klasik koji satirično prikazuje američko klasno ratovanje i tinejdžerske pustolovine. Mnogi kažu kako je ovo jedan od najstrašnijih filmova ikada napravljen, stoga nemojte da vas ovaj opis filma prevari.

Halloween, 1978

Koji popis najboljih Halloween filmova ne sadržava ovaj originalni Halloween film s Jamie Lee Curtis? Tako se našao i na našem popisu. Radnja filma je o tinejdžerima u predgrađu i nezaustavljivom ubojici, a toliko je dobar da su ga mnogi kritičari proglasili jednim od najutjecajnijih horor filmova ikada snimljenih.

Hocus Pocus, 1993

Za kraj smo odabrali nešto, odnosno puno ‘lakši’ film koji ste vjerojatno već nebrojeno puta gledali. Hocus Pocus iz 1993. brojnim obožavateljima Noći vještica je najdraži film i sada je vrijeme da ga ponovno pogledate. Kod ovog filma je odlično što ga možete pogledati i sa svojom obitelji.

Zato, pripremite kokice, udobno se smjestite i spremni ste za nezaboravnu Noć Vještica uz ove filmove.





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI