Za čišću kožu lica prakticirajte ova 3 jednostavna lifestyle trika!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Čista koža lica moguća je uz ove trikove

Ovi savjeti jednostavni su, no zahtijevaju redovitu primjenu. Kao i bilo što u životu, bez dosljednosti i stvaranja navike, nema dugoročnih rezultata. Čista koža lica stoga je dostižan san, ali zahtjeva predanost i odlučnost. Krenite danas!

Vježbajte često i odmah ujutro

Kada vježbamo, posebice kardiovaskularne vježbe, otvaraju nam se krvne žile. Razlog tomu je reguliranje topline kože kako bi ta toplina putem krvi izašla kroz kožu tijela. Uz to, koža tako dobiva dovoljno kisika i nutrijenata kako bi bila zdrava. Iako ste za vrijeme vježbanja znojni i crveni, nakon nekog vremena primijetit ćete glow efekt na koži lica. Osim što se žustro vježbanje manifestira kroz zdravu kožu, također potiče dolazak krvi do mozga i ključnih organa što je važno za cijeli organizam, ali i kožu cijelog tijela. Stoga je najbolje dan započeti žustrom, 20 – 30 minuta dugom, vježbom po izboru!

Povezano: Video vodič – isprobajte jogu za lice za prirodan lifting efekt

Pazite na sunce tijekom cijele godine

UV A zrake toliko su moćne da zapravo penetriraju kroz prozore ureda, doma ili automobila. Tako postoje i istraživanja koja pokazuju da se rak kože češće pojavljuje na lijevoj strani lica i gornjem dijelu tijela. Razlog tomu je što su upravo ta područja više eksponirana za vrijeme vožnje automobilom. No, rak kože nije jedini razlog da vodite računa o vremenu koje provodite na suncu. Tu su i bore te druga oštećenja kože koja su rezultat pretjeranog izlaganja suncu, bilo neposredno ili kroz dnevne aktivnosti. Stoga biste u svoju rutinu njege lica trebali uvesti kremu sa SPF faktorom. Nanosite je svakodnevno i često kroz dan. Ljeti više, ali i kroz ostatak godine. Za dane kada već imate make up, možete nabaviti SPF kremu u spreju radi lakšeg nanošenja. U automobilu koristite zaštitna sjenila kada god je moguće i kada vam ne ometa vidljivost. Također je dobro što češće nositi kvalitetne sunčane naočale.

Tretirajte kožu iznutra

Osim povrća, voća i dovoljno vode, razmislite o uvođenju suplemenata i vitamina. Možete se prije konzultirati s liječnikom ili dermatologom kako biste odabrali one najbolje za vas. Žene često uzimaju kolagen, koji se pokazao kao odličan za očuvanje zdrave kože, kose i noktiju. Neki dermatolozi preporučuju smoothie koji sadrži mrkvu i slatki krumpir, a možete ih jesti i kuhane na pari.

I kao što sami znate – voda je zaista ključna, ne samo za kožu nego i cijeli organizam. Ako vam je dosadio okus obične vode, “začinite” je dodacima poput smrznutog voća, zdravih sirupa ili listića mente. Mi volimo sljedeću kombinaciju: u vrč ulijte obične vode i mineralne, dodajte narezane limune i naranče te ih dodatno i iscijedite u piće. Možete staviti i dodatke koji inače idu u gin, poput perzijske ruže koja će lagano obojiti vodu i dati joj poseban okus. Čista koža lica udaljena je jednu čašu vode!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI