Zašto je ženska energija važna za ljubavni život poslovne žene

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ako imaš osjećaj da svog dragog stalno vučeš za ručicu i stalno si bijesna na njegovu pasivnost. Ako imaš previše odgovornosti na leđima i sve odluke u vezi donosiš sama. I ako umjesto toga želiš da tvoj muškarac počne donositi odluke i pokrene se. Da te iznenadi večerom, izletom onda je ovaj članak pun pogodak za tebe. Ženska energija ti može pomoći.

I odmah da ti kažem da te skroz razumijem jer sam 4 sam godine „kipjela“ jer sam imala dojam da sam u vezi sa „šlapom“, a ne s muškarcem. Iritirao me svaki njegov pokret i ništa nije bilo dovoljno dobro što god on napravio. I samo sam željela biti ona zabavna i nasmijana kakva sam nekad bila, prije nego što sam ga upoznala.

Ono što je meni pomoglo po tom pitanju i promijenilo život za 100 % na bolje je otkriće ženske energije. I želim to podijeliti s tobom jer svim svojim srcem vjerujem da svaka žena može biti sretna u ljubavi, bez obzira na to kakva je njena trenutna situacija i koliko već traje.

Što je ženska energija?

Ženska energija je sušta suprotnost od muške energije u kojoj si, vjerojatno, većinu svog vremena. Naročito kao biznis žena i majka. I ona ti je prirodna i poznata. Provodiš li većinu dana, na poslu pogotovo, u obvezama i zadacima koje odrađuješ? Ili puno razmišljaš, planiraš, analiziraš, kontroliraš, iniciraš? Ako je tvoj odgovor DA, to znači da si u muškoj energiji.

Ali, ako si u vezi ili želiš biti u vezi, muškarac je taj koji, većinu vremena, treba biti u muškoj energiji. Ti kao žena bi trebala biti u ženskoj. Jer da bi bilo strasti u vezi, da bi bilo romantike, intimnosti, potrebne su dvije različite energije. Muška i ženska.

A, ako si ti u muškoj i tvoj dragi u muškoj, dolazi do kratkog spoja između vas koji se manifestira na jedan od sljedećih načina:

  • svađate se non stop
  • on gubi interes za tobom i nestaje bez objašnjenja
  • on ostaje, ali se tako povlači i pasivan je da te iritira sama njegova pojava.

I nikako sada nema mjesta tome da se osjećaš loše ili da se kriviš, ako si osvijestila da si uglavnom u muškoj energiji. Jer ona ti itekako služi na poslu i u mnogim segmentima života poput edukacije, postizanja rezultata, napredovanja…. Jedino u vezi ne!

Ovo ti spominjem jer se moje klijentice s kojima radim individualni coaching često se bune na spomen ženske energije. Kažu mi da ne žele glumiti, da se ne žele mijenjati. I skroz te razumijem, ako i ti to misliš.

Kad si u ženskoj energiji ostaješ svoja!

Ono što je genijalno je da ostaješ svoja kada si u ženskoj energiji! Jer svatko od nas ima mušku i žensku energiju i možemo se prebacivati iz jedne u drugu prema potrebi. I sada ti može proći kroz glavu nešto poput: „Ok Barbara, kako izgleda ta ženska energija?“

Ona je suprotna od muške. Ako je muška energija akcija, ženska energija je stajanje na mjestu. Dovoljno da jesi, da postojiš i da ne moraš sve raditi sama. Gledaš što se događa i odlučuješ u momentu, ne planiraš.
Npr. tvoj muškarac ti predlaže kako da provedete vikend. Ne planiraš ti. Ne iniciraš ti. I kako si u ženskoj energiji, kažeš svoje mišljenje o tome, sviđa li ti se sviđa ili ne. Jer to što tvoj muškarac inicira, ne znači da moraš bezuvjetno prihvatiti, ako ti ne odgovara.

Ženska energija je vraćanje sebi kao ženi. I kada budeš češće u ženskoj energiji osjetit ćeš da ti, u stvari, to jako paše. Npr. u ženskoj si energiji kada slušaš muziku, kada plešeš, kada uživaš u toploj kupki, kada zaboraviš na sve na masaži, kada gledaš film i isključiš se od cijelog svijeta… Jer, današnji način života favorizira mušku energiju. Samo daj, daj, da, daj više, radi više, grabi više… i kada god nema raznovrsnosti nema balanasa.

Energetski balans

Kako najčešće provode dane moje klijentice, uspješne biznis žene? Na poslu stvaraju, mijenjaju, pokreću, realiziraju… Ono, čine čuda koje rezultate postižu i koje ciljeve ostvaruju i kakav utjecaj imaju na svom poslu.
I onda dođu doma i samo nastave biti u istoj, muškoj energiji. Brinu o djeci, o domaćinstvu, iniciraju izlete, organiziraju godišnje odmore. A često čujem i da što god naprave njihovi partneri nije im dovoljno dobro jer one znaju bolje i brže to napraviti. I onda su iscrpljene, nezadovoljne, ljute, nervozne, prazne… jer nisu u energetskom balansu.

I zato je full bitno pored partnera biti u ženskoj energiji, kako bi on mogao biti u muškoj. Kako bi ti mogao pružati i davati tako da ti bude ljepše i lakše u životu. I kako bi kao žena mogla odahnuti, prepustiti se i primati od njega, a ne samo davati i skakati i raditi. Tako da na poslu i dalje pobjeđuješ u muškoj energiji, a onda kada dođeš doma da se prebaciš u žensku energiju. I da uživaš u strastvenoj, bliskoj i veseloj vezi sa svojim muškarcem koji te sve više obožava i neprestano ti želi pružati i činiti puno za tebe kako bi ti bilo još ljepše i još lakše u životu.

www.obnoviljubav.com

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI