5 stvari koje bi svaka žena trebala napraviti nakon ljeta

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Stvari koje je dobro napraviti nakon ljeta za uspješan ostatak godine

Za mnoge, period koji slijedi nakon ljeta pa do kraja godine čak je i važniji od “novogodišnjih” odluka i ciljeva. Osjećamo poseban elan, motivaciju i inspiraciju. Okruženi smo jesenskim bojama, sniženjima na kojima možemo nabaviti super modne komade, polako kreću razna događanja, kave, sastanci, druženja.. A i Božić se čini kao da je iza ugla! Kako bi maksimalno iskoristili preostale mjesece 2021. godine, donosimo ideje što je dobro napraviti nakon ljeta!

Rezime proteklih mjeseci

Sigurno ste na početku ove godine donijeli neke odluke, ciljeve, planove.. Bilo da ste ih napisali ili ne, vjerojatno se sjećate o čemu se radilo. Vrijeme nakon ljeta idealno je za retrospektivu i promišljanje što ste napravili, što niste. Ako osjećate krivnju ili nezadovoljstvo onime što je ostalo neispunjeno, imate još vremena da to ostvarite, što je super vijest! Uzmite komad papira i fokusirajte se na period do kraja ove godine i što još želite ostvariti. To mogu biti male, ali i velike stvari.

Nemojte se obeshrabriti – ako vaš cilj nije “fizički” ostvariti do kraja godine, zacrtajte si barem da ove godine počnete raditi na njemu. Mali koraci koje činite svaki dan naposljetku će vas dovesti do onoga što želite. To se također odnosi i na vašu financijsku situaciju. Godišnji odmori bez obzira bili mali ili veliki predstavljaju trošak. Stavite na papir “na čemu ste” kako biste ovladali situacijom i vidjeli koji su vam daljnji koraci.

napraviti nakon ljeta
Foto: Anthony Shkraba

Povezano: 3 knjige o novcu koje svaka suvremena žena mora pročitati

Veliko čišćenje

Čak i ako ste obavili proljetno čišćenje, svakodnevica je užurbana i stresna te sigurno ima prostora za ponovno veliko pospremanje. Ne zaboravite baciti, prodati ili pokloniti sve što vam ne treba ili što niste dugo koristili. Nema ničeg ljepšeg od čistog doma, oslobođenog negativne energije koju za sobom “vuče” višak nepotrebnih stvari. Ako imate vlastiti biznis i ured ne zaboravite i njih dovesti u red. Nije tajna da se u čistom i urednom prostoru ljepše i produktivnije radi i živi. Čak i ako imate samo mali poslovni kutak gdje god da radili, uredite ga i opremite sitnicama koje volite i koje će vam uljepšati radni dan.

Povezano: Što je minimalizam i kako vam može promijeniti život

Obnova garderobe

Sada kada ste napravili mjesta u ormaru, ne kažemo da ga odmah trebate ponovo popuniti. No, neke ključne komade isplati se nabaviti na jesenskim sniženjima. Stoga bi raspremanje bilo najbolje napraviti nakon ljeta. Mnoge će veseliti prestanak ljetnih vrućina i prilika za brojne nove modne kombinacije koju sa sobom nosi period jeseni i zime. Ono što je must u ormaru su: bijela, crna i siva dolčevita, poslovne hlače višeg struka (tamnoplave ili basic boje), po jedan par lijepih gležnjači, čizama i cipela na petu. Kako bi maksimalno iskoristili sadržaj svoje garderobe i pri tom izgledali odlično i originalno, bacite pogled i na članak o capsule garderobi. Također je dostupan unutar online magazina.

Inventura međuljudskih odnosa

Jeste li zadovoljni odnosom s partnerom, djecom, obitelji, kolegama..? Je li vam žao zbog nekog odnosa koji se narušio i ne prestajte o njemu razmišljati? Jeste li si negdje “zatvorili vrata” iako niste trebali? Svakim danom dolazimo do novih spoznaja i rastemo. Stoga si oprostite ako vi (ili drugi prema vama) niste u prošlosti reagirali kako ste mogli ili željeli. Ako ne prestajete razmišljati o nekom privatnom ili poslovnom odnosu s kojim niste zadovoljni, vrijeme je da nešto poduzmete. Nakon ljeta većina nas je opuštena, znate da više gotovo nitko nije na godišnjem odmoru i ljudi su lakše dostupni. Obavite poziv, pošaljite email, zahtjev za prijateljstvo, čestitku..  Napravite to prvenstveno radi sebe i svog mira, bez obzira kako će druga strana reagirati.

Znati da niste napravili sve što ste mogli u bilo kojoj situaciji ili odnosu gore je nego da napravite pa da stvari ne ispadnu kako ste željeli.

Brinite o sebi

Nema boljeg perioda za obavljanje silnih zdravstvenih pregleda nego nakon ljeta. Ako znate da su čekanja duga možete već sada rezervirati termin. Obavite ginekološki pregled koji se svakako preporučuje nakon mora, pođite kod zubara, priuštite si masažu, wellness.. Ako ona bol u leđima nikako ne prolazi, naručite se za fizikalnu terapiju. Puno sjedimo i bol neće proći sama od sebe, a ona jača niti masažom. Nemojte biti lijeni prema sebi, a dostupni prema svima drugima. Priuštite si i jedan iznenadni dan odmora. To može biti usred tjedna ako ste sam svoj gazda ili uzmite ponedjeljak, pošaljite djecu u vrtić i školu i uživajte u tom danu za sebe, u tišini. I molimo bez grižnje savjesti – samo uživajte! Jesen je prilika i da pobudite svoju kreativnost. Uzmite komad papira i crtajte, otiđite na večer slikanja, jazz koncert, umjetničku izložbu.. Nemojte čekati još jednu godinu, bolja vremena, sljedeći godišnji da maksimalno uživate u životu. Krenite danas!

Source link

Autor

PODIJELI